mercredi 3 février 2016

Publicació del Jardí botànic: L'ARBREDA MONUMENTAL

UNA PUBLICACIÓ
DEL BOTÀNIC DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

DIA: 4 FEBRER 2016
AUDITORI JOAN PLAÇA, 19H
ENTRADA LLIURE, AFORAMENT LIMITAT 
El Jardí Botànic presenta dijous que ve 4 de febrer “L'Arbreda Monumental” el tercer volum de la seua col·lecció Monografies Botàniques, una sèrie de publicacions que pretén abastar les espècies botàniques més importants del Botànic.

L'acte comptarà amb la presència de la directora del Jardí Botànic, Isabel Mateu, i els autors del llibre D. Manuel Costa, Catedràtic Emèrit de la Universitat de València i exdirector del JBUV, i José Plumed, Tècnic Especialista en Arboricultura del JBUV.

Aquesta última monografia recull la gran diversitat d'arbres de tipus monumental que podem trobar al Jardí, així com altres plantes notables que, sense ser arbres en sentit estricte, s'han convertit en elements singulars del Botànic, com és el cas d'algunes ciques, yuccas o palmeres. L'arbreda, és sense cap dubte la col·lecció més important del nostre Jardí, perquè li atorga caràcter i perquè l'ha convertit amb el pas dels anys en eixe gran bosc urbà que és avui dia.

Descripció general, ecologia, mapa de distribució, dades biomètriques i usos més importants de 65 espècies diferents, juntament amb imatges de gran qualitat visual, és el que podrem trobar en aquesta magnífica guia que inclou a més un plànol amb les seues localitzacions exactes en el Jardí, perquè es convertisca en l'acompanyant perfecte mentre passegem sota la immensa arbreda del Botànic.

A més, a partir del mes de febrer, el llibre s'extrapolarà al Jardí a través d'un itinerari autoguiat amb informació iconogràfica de cadascuna de les espècies arreplegades, i que a través de codis QR ens portaran a la fitxa virtual estesa de cadascuna d'elles.
Des del Botànic us convidem a participar d'aquesta jornada que tindrà lloc a les 19h en l'Auditori Joan Plaça del Jardí. L'entrada serà gratuïta i l'aforament limitat, a més durant l'acte els assistents podran adquirir la monografia a un preu especial de 5€.